tirsdag den 14. maj 2013

De første tryk

Så har jeg fået styr på at lave mine egne serigrafirammer.  De er endda rigtig fine.
 
Har haft store problemer med at sætte vævet på rammen. Jeg skal bare have én til at føre hæfteklammepistolen, så jeg selv kan holde vævet stramt.
Min søn på 10 år er allerede ved at være ekspert i at mærke, om vævet sidder stramt nok.
Jeg har også fået styr på at smøre fotoemulsionen på efterfølgende.
 
Belysning er også blevet nemmere. Ikke noget med mørkelægning af badeværelset og brug af rødt lys. Nu foregår det i køkkenet ved højlys dag. 
 
En skøn følelse, når tingene bare virker. Jeg synes det er sjovest, når jeg selv laver motivet. Det kan enten være et fotografi jeg selv har taget eller noget jeg selv har tegnet/skrevet.
 
 
Nedenfor ser du nogle af mine første tryk. 
 
 
 
En rigtig personlig tøsepude. Lavet få timer inden den skulle bruges til en konfirmation.Betræk til en pude. Det øverste motiv fandt jeg i avisen, og det nederste har jeg selv tegnet. Begge er efterfølgende overført til serigrafiramme.


4 kommentarer:

 1. Super fede og dejligt at du selv kan lave dine egne. Jeg skal også på den en dag. Må lære at lave dem selv....en dag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Bettina, en dag når du får tid..... Du får godt nok også lavet meget. Er imponeret over, hvor meget du når i huset. Skønt med al den energi.
   Hos Mille-Maj, der har popart-skolen.dk lærer man at lave rammer helt fra bunden - dog i mørkekammer!
   Tak for din kommentar:-))

   Slet
 2. Hvor ser det GODT ud Inken!!! Og jeg bliver vildt interesseret....ved køkkenbordet..?? Ved højlys dag???! Fortæl, fortæl...ville JEG osse kunne?? Jeg vil SÅ gerne prøve. Er det dyrt? Og så glæder jeg mig til at sen endnu mere af det du får lavet!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne-Mette. Det blev endnu bedre i går aftes - fik lavet en alfabetpude. Jeg kunne have afsat mindst 4 stk på arbejde i dag:-) Skal nok vise den en af dagene.
   Du skulle næsten komme forbi en dag. Selvfølgelig kan DU også. Omkostningerne er selvfølgelig store i starten, da alt skal købes fra bunden, og der også skal være plads til fejl. Men det er bestemt ikke uoverskueligt, da det jo foregår i køkkenet på en nem, men også primitiv måde. Du er velkommen til at ringe til mig - det er næsten nemmere:-)

   Slet