onsdag den 24. august 2016

Invitation til Åbent Hus på Kunstværket i Augustenborg 27.-28. august 2016

KUNSTVÆRKET I AUGUSTENBORG
er et kreativt hus bestående af 51 kunstværksteder, og atelier der summer af inspiration. 
Kom og se hvad jeg laver
I den kommende weekend, 27-28 august er der ÅBENT HUS. Jeg er i keramikværkstedet fra klokken 12-14 - og jeg serverer kage, kaffe og te. Hele huset er åbent og man kan få en guidet rundtur eller selv gå rundt og kigge.

Endelig kom jeg ind på Kunstværket i Augustenborg. Jeg har fået et gæstelod, som giver mig adgang til at bruge huset. For mig er det keramikværkstedet i kælderen der trækker. Jeg kan lege og eksperimentere som jeg har tid og lyst - og ikke mindst bruge keramikovnen.

Jeg kan også arbejde med det hjemme, men det fylder rigtig meget. Jo mere man får produceret, jo mere fylder det. Min mand var træt af at tørre hvide klatter op både i køkkenet og på terrassen ;-) Han fik dog lidt dårlig samvittighed, den dag alle tingene flyttede hjemmefra. Jeg vil dog sige, at det er dejligt det er ude af huset. Det giver en dejlig ro og mindre rod herhjemme.

Mange af de andre er på Kunstværket i dagtimerne. Jeg har været der nogle dage sidst på eftermiddagen - helt alene i det store hus. Jeg nyder virkelig stilheden. Men vær ikke i tvivl - jeg er opmærksom på ALLE lyd i huset. 

Ovnen er på vej mod de 1260 grader, og om få dage er de næste ting klar til forglødning. 

Denne gang bliver det specielt spændende, fordi jeg ved en fejl fik leveret stentøj til støbning i stedet for porcelæn. Det er spændende at se, hvor meget stentøj adskiller sig fra porcelæn i forhold til farve og tekstur.

Stentøj er faktisk spændende at arbejde med. Det er mere plastisk end porcelæn, og er ikke så skrøbeligt. Efter støbning kan det trykkes i en anden facon og man kan skære i det, som det ses på nogle af billederne. Nu er jeg spændt på kanderne, om de drypper, når de er færdige. Skal lige hilse og sige, at det er svært at lave tud. Den har det med at blive for tynd for mig.

Jeg har leget med begitning i mine forme, men også med pensel direkte på emnerne.

Håber vi ses i weekenden.

Inken

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar